Laatst gewijzigd: 5 maart 2023  

Thema's


MARIA-THEMA

Maria

In de maand mei, en niet te vergeten ook in de maand oktober, verzorg ik middagen/avonden met het thema "Maria". Tijdens mijn optredens in verzorgingshuizen zing ik altijd wel een "Ave Maria" en zo kwam ik er achter wat "Maria" voor deze mensen betekent. Vele ouderen zijn niet meer in de gelegenheid om de kapelletjes te bezoeken die je in Brabant en Limburg overal langs de kant van de weg kunt vinden, dus...... Voor deze middag breng ik een smeedijzeren kaarsenstandaard waar 72 kaarsjes op kunnen branden, verschillende Maria beeldjes en een Paaskaars mee.

Samen met de activiteiten begeleid(st)ers maken wij er een echt Maria-altaartje van en zingen, weer met behulp van een boekje, samen de traditionele Marialiedjes afwisselend met mooie Maria gedichten en enkele speciale Maria-liedjes, die ik zelf zing. Een mooi moment op deze middagen, is het moment waarop de mensen een kaarsje aan mogen steken voor een dierbare; dit geeft het geheel tot een hele speciale beleving.

Waardevol

Toen het idee voor deze middagen bij me opkwam, kon ik nog niet vermoeden hoe mooi en waardevol deze middagen zijn voor onze oudere medemens; de activiteiten begeleid(st)ers zijn in ieder geval erg enthousiast over deze themavieringen.KERSTVIERINGEN

foto wijkgebouw  den akert_geldrop 16122013089 - 300x400px.jpg

In de maand december is er veel vraag naar het muzikaal verzorgen van Kerstvieringen in verzorgingshuizen maar ook voor De Zonnebloem, het Rode Kruis en vele andere verenigingen. Deze middagen worden dikwijls al een jaar van te voren gepland.

Begint de middag met een korte Eucharistieviering, dan kan de muzikale omlijsting van deze viering eveneens door mij worden verzorgd. Verder bestaat het programma van deze middag uit samenzang met traditionele kerstliedjes, (waar ik de boekjes weer voor meebreng), gedichtjes en ter afwisseling kunt U luisteren naar mooie kerstliedjes.
Ondertussen kunt U genieten van een lekker kopje koffie met kerstbrood of soms zelfs een compleet Kerstdiner.

En niets is mooier dan na een stemmige middag samen af te sluiten met het lied "Stille Nacht"; de voorbereiding naar Kerstmis is dan pas echt begonnen.